4e klasse F

Verslagen 4e klasse F

Schaap beslist de wedstrijd tegen VOP. 3e winst op rij…
 
Bovenstaande kop had zo maar een twintig tal jaren geleden in één van de vele krantenartikelen van een VVZ wedstrijd kunnen staan. Vandaag een déjà vu
 
“We zitten en een flow en het is zaak om deze vast te houden”. Eén van de vele statements die in de wedstrijdbespreking naar voren kwamen.  Bij de wedstrijdbesprekingen van Alemdar Kurt is altijd veel ruimte voor inbreng van de spelers. Dit wordt min of meer ook een beetje verwacht van de spelers en het is dan ook mooi om te zien dat de groep ook hierin steeds mondiger wordt. Vanaf het begin van het seizoen is het motto dan ook: “Een Team, één Taak”. Het zou vandaag wederom een overwinning voor het collectief worden.
 
Voor Ons Plezier
De tegenstander van vandaag, VOP zit in een soortgelijke flow. De blauw-witten uit Amersfoort scoorden uit de eerste 4 wedstrijden maar één schamel puntje en bungelde daarom toen ook onderaan de ranglijst. Daarna volgde een goede serie van 3 gewonnen wedstrijden waardoor zij gelijk met VVZ’49 op 10 punten kwamen. In deze gekke competitie, waar iedereen van elkaar kan winnen, zou vandaag een winstpartij voor één van beide teams zeer waarschijnlijk een paar plekjes winst op de ranglijst betekenen. Verlies zou je zomaar doen kunnen afdalen naar omlaag. Uit de berichtgevingen van de voorgaande wedstrijd van VOP (4-1 winst op SVP) bleek dat het gevaar van deze ploeg lag bij de snelle omschakelingen als de ploeg in balbezit zou komen. Linie’s overslaan en snel de voorwaartsen bereiken is het motto. De “man in vorm” zou oud VVZ-er Jordy Schimmel moeten zijn.
 
Ziekenboeg vergt wederom noodgreep…
Door het gemis van Yordi Verheijen (gekneusde rib) en Kyliam Boers (rug, wel op de bank) werd wederom Floris de Boer centraal in de verdediging gezet. Deze noodgreep is ooit “uit nood” geboren, maar Floris vult deze positie in alsof hij hier al jaren speelt. Verder konden wij geen beroep doen op Rick Alvarez (hamstring) ,Matthijs Smit (knie) en Thijs Hanraads. Bas Draaijer en Shenouda Tadros mochten na hun minuten bij het 2e aansluiten.
 
Wedstrijd met weinig kansen…
Het zou een wedstrijd worden met niet al te veel kansen. Van VOP werd verwacht dat zij tegen de eigen zestien aan zouden voetballen, maar dat viel alleszins mee. Wel wisten zij er een paar keer gevaarlijk uit te komen door direct vanuit de verdediging hun rechtsbuiten te zoeken. De wedstrijd was 10 minuten onderweg toen beide keepers pas één “oprapertje” te verwerken hadden gehad. Pas na 19 minuten veerde het VVZ publiek pas echt op. Danny Meerding (één van de uitblinkers) haalde prima de achterlijn en gaf een puike voorzet richting de tweede paal. Net voorbij de tweede paal kon Roan de Beer de bal op zijn maatje 43 nemen, maar zijn inzet verdween net naast de goal. Een minuut later verdween een inzet van VOP na een goede vrije trap nipt over de goal. Het was het enige wapenfeit van de Amersfoorters wat zij wisten te produceren in een 5-tal minuten overwicht. Na ruim een half uur spelen noteerde VVZ-49 een tweetal zeer goede kansen om de score te openen.  Een verwoestend schot van Tristan Schaap werd knap met de voeten gered door de VOP doelman en deze brave borst wist zijn cijfer voor deze wedstrijd enkele secondes later nog wat op te krikken door een schitterend indraaiend schot van Guus Parinussa op de vuisten te nemen. Op slag van rust liet Dylan Nava Marquez nog even het belang van vandaag zien door zijn verdediging te hulp te schieten. Een VOP speler mocht opdraven tot binnen het domein van de doelman, maar had niet meer op onze Dylan gerekend. Met een perfecte sliding declasseerde hij het gevaar. VVZ’49 had meer balbezit en de grotere kansen. VOP had ook mogelijkheden maar deze werden op wilskracht door VVZ onschadelijk gemaakt.
 
Bliksemstart in de 2e helft…
VVZ’49 wilde het spelbeeld van de eerste helft voortzetten, maar ook zelf dreigender worden en dus ook meer en grotere kansen afdwingen. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd. De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen VVZ’49 een aanval over meerdere schijven op de mat legde. De bal kwam op een gegeven moment bij Tristan Schaap uit. Dat de derde generatie Schaap een goed schot heeft wisten wij al uit de eerste helft. Op het schot wat hij in de 48e minuut los liet had de uitstekende doelman geen antwoord. Met een heerlijke “zwabber” omzeilde de bal de grabbelende handen van de doelman. VVZ’49 controleerde de tweede helft en noteerde bijna de 2-0. Een werkelijk schitterende bal van Floris de Boer op de diepgaande Guus Parinussa werd misschien wel iets te gehaast geschoten door Guus. De inzet verdween over de goal. Weer wat later vertrok de steeds beter spelende Floris Knigge over de rechter kant. Zijn voorzet op Shenouda Tadros was goed, de inzet van Shenouda ietwat ongelukkig, waardoor de bal voorlangs ging. Een schot van Shenouda werd door de keeper tegengehouden en Floris Knigge werd nog in kansrijke positie terug gevlagd. Maar het was echt niet éénrichtingsverkeer wat de klok sloeg. Het was logisch dat VOP wat meer risico ging nemen, maar echt uitgespeelde kansen kregen zij niet. Verdedigend stond VVZ als een huis. Beide back’s (Wessel Kraaijeveld en Danny Meerding) schurkte tegen het predicaat “Man of the Match” aan met hun zeer goede spel en ook centraal werd er amper wat weggegeven. Alleen in minuut 77 kwam VVZ met de schrik vrij. Bij een diepe bal leek de verdediging van VVZ het nakijken te krijgen toen een VOP aanvaller diep gestuurd werd. Daan van der Vliet twijfelde met uitkomen, waarop de aanvaller besloot de bal over Daan heen te schieten. Met de vingertoppen wist Daan dit slippertje onschadelijk te maken. Shenouda leek nog een kans te krijgen maar het vijfje werd achter hem geplaatst. Het bleek één van de laatste wapenfeiten van deze wedstrijd te zijn. De uitstekend fluitende scheidsrechter Edwin van Klink uit Nieuw Vennep floot voor het laatst wat lucht door zijn scheidsrechterfluitje en mocht (net als de leidsman van vorige week) de complimenten in ontvangst nemen.
 
Drie scorende generaties Schaap.
Met het eerste doelpunt van Tristan Schaap is hij de derde generatie Schaap die op de topscorers lijst van VVZ’49 komt. Opa Ton Schaap scoorde er in het zwart-wit tijdperk al lustig op los en vader Gijs Schaap deed dat ( in het kleur) dunnetjes over. Of Tristan de aantallen van zijn opa of vader kan evenaren lijkt (door zijn positie in het veld) zeer onwaarschijnlijk. Met de eerste van Tristan was vader in ieder geval al apetrots en opa Ton zal ook vanaf een wolk met een trots gevoel het doelpunt aanschouwd hebben.
 
Trainerpraat….
Na afloop was trainer Alemdar Kurt een waanzinnig trots mens. “Wij hebben laten zien dat wij voor niemand bang hoeven te zijn. Wij KUNNEN van iedereen winnen” sprak hij stoer zijn mannen toe. Alemdar sprak over een verdiende overwinning, iets waar zijn collega trainer Wouter Zewuster het niet mee eens was. “Het was een echte 0-0 wedstrijd. Het doelpunt had aan beide kanten kunnen vallen”. En zo zoekt elke trainer een verklaring voor het behaalde resultaat.
 
Volgende week speelt VVZ’49 uit tegen sv Achterveld
 
Bron: VVZ ’49
 
Vliegdorp – SVM  1-4  (1-1)
 
Losers hebben een excuus en winnaars hebben een plan. Ons plan was vandaag om de vele mutaties zo goed mogelijk op te vangen en dan is het triest dat je op zaterdagmorgen een ziekmelding krijgt en dat al in de eerste helft je laatste man zwaar geblesseerd het veld moet verlaten.
 
De vijver waar je dan uit moet putten wordt steeds leger en daar moeten we even doorheen. Ja, als je met 1-4 verliest kan ik wel een lulverhaal gaan ophangen maar daar heb ik niet zo zin in. De laatste twee goals vielen pas in de laatste 10 minuten van de wedstrijd omdat wij alles of niets gingen spelen, en dat werd niets!
 
Deze week waren er ondanks de nederlaag wel een aantal spelers die er bovenuit staken. Twee daarvan waren Hein van Veen en Jordan Jonker. Op de foto is duidelijk te zien dat ze liever de punten hadden gehad maar waren wel zo sportief om het sponsorbord te tonen.
 
De pupil vd week gaf ons nog goede hoop door de bal feilloos binnen te schieten!
 
Zaterdag wacht ons weer een nieuwe uitdaging!
 
Bron: Vliegdorp
 
SEC laat punten aan APWC: APWC – SEC 1-0 (1-0)
 
Deze week geen lang verslag. De 6e nederlaag van het seizoen en aansluitend het Oktoberfest zijn twee ingrediënten die je op je 31e niet makkelijk te boven komt.
 
SEC speelde – als wel vaker dit seizoen – een prima pot met verzorgd voetbal. Na afloop mochten de mannen de complimenten van de tegenstander in ontvangst nemen maar daar koop je geen k**** voor! In de eerste helft was het APWC dat enkele speldenprikjes uit mocht delen en uiteindelijk vlak voor de thee wist te scoren na zeer matig ingrijpen in onze eigen 16. 
 
In de tweede helft was het SEC dat nadrukkelijk op de paars-gele deur klopte maar kansen waren vandaag niet besteed aan de mannen. Met name het schot van Joey werd op een Andries-Noppert-achtige wijze uit de kruising getikt. APWC bleef ook gevaarlijk met hun pijlsnelle en handige rechtsbuiten. Tekenend voor de wedstrijd was de kans voor Simon van Hengstum. Voordat hij de trekker over zou halen, gleed hij uit. 
 
Positieve dingen zijn er ook te melden want Stijn Waals maakte zijn opwachting weer na weken blessureleed en zijn maatje, en tweede keeper Dempsy, gunde hem dat meer dan wie dan ook. Mooi om te zien! Sergio werd vandaag weer tot aan de toilet gevolgd door een tegenstander, die zich daar overigens ook voor excuseerde. De beste man moest er in de 75e minuut met kramp vanaf. In het trainerscircuit gaat het advies rond om onze kale nummer 6 geen bal te laten geven. Volgende week speelt onze verdeler in ieder geval met een pruik.
 
En om dan maar met de relativerende woorden van Daantje af te sluiten: ‘’We zijn in ieder geval geen plaats gezakt….’’ 
 
Bron: SEC
 
Candia’66 pakt 3 punten tegen HVC.
De laatste 2 wedstrijden moest Candia’66 vanuit een achterstand de inhaal race beginnen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Zaterdag was dit anders. Een mooie solo actie van Robert van Amersfoort bracht in de 27ste minuut de 1-0 op het scorebord. Toch was het nog geen gelopen race. Beide ploegen gaven elkaar geen haarbreed ruimte en de aanvallen gingen over en weer. Een overtreding op een speler van HVC leidde op slag van rust de 1-1 in.  Het lukte Candia’66 niet om de vrije trap, die in de 5 meter belandde weg te werken, waardoor HVC net voor rust toch op gelijke hoogte kwam. 
 
In de 2e helft bleven het aantal aanvallen gelijk op gaan, waarbij de beste kansen voor Candia’66 waren. In de 68ste minuut was er een contact moment tussen Renaldo en een speler van HVC binnen de 16 meter van HVC, waaruit een penalty werd toegekend door de scheidsrechter. Renaldo nam de strafschop zelf en schoot deze onberispelijk in. 
Met de kleine voorsprong bleef het tot het laatste moment spannend. HVC ging richting het eind van de wedstrijd alles of niets spelen, waardoor er ruimte kwam voor de spitsen van Candia’66, echter zij waren niet gelukkig in de afronding. Doordat de verdediging van Candia’66 stand hield bleef het een 2-1 overwinning voor Candia’66. Een mooi resultaat tegen een lastige tegenstander.
 
Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen HDS op het programma. Let op: voorlopig is het aanvangstijdstip nog 15.00 uur.
 
Bron: Candia ’66
 
DEV Doorn winnaar in derby tegen HDS
 
Wanneer de spelers van DEV in het analysesysteem nog eens nakijken hoe het toch komt dat zulke goede voetballers toch zoveel ballen verspelen, hoeft een trainer eigenlijk niks meer te zeggen. Daarbij komt dat deze manier van spelen de tegenstander een betere kans geeft om de bal te veroveren. Het gevolg is een groot aantal harde duels, waarbij inderdaad de tegenstander een handvol gele kaarten opliep. Protesteren tegen de scheids helpt dan niet veel, want men riep die harde duels over zichzelf af. Het toverwoord is gewoon: speel simpel. Dat DEV uiteindelijk toch aan het langste eind trok, had te maken met het feit dat DEV toch meer kwaliteit had dan de tegenstander van vandaag. 
 
DEV nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Toen de Leersumse keeper een bal niet goed verwerkte kon Joppe Vettorato voorzetten, waarop Tim Werkhoven de 1-0 binnen knikte. Nadat beide ploegen nog wat kansjes kregen werd er door DEV simpel balverlies geleden rond de eigen zestien. De toegepaste noodrem bezorgde HDS een strafschop die benut werd, 1-1. Kort daarna werd het nut van combinatievoetbal weer eens bewezen gevolgd door een mooi schot met links van Brian Barkey, 2-1. En weer rustte DEV daarna te veel op de lauweren. Wederom balverlies rond de eigen zestien en nogmaals een efficiënte afwerking door de Leersummers, bracht de stand op 2-2. Het leek zelfs aannemelijk dat HDS met een voorsprong de rust in zou gaan, ware het niet dat de opgelegde kans voor het doel van Mark Sluis gemist werd. Aan de andere kant werd nog wel gescoord toen een verre pass van Romek van Deursen Quinten de Vries bereikte. Zijn schot werd gekeerd door de lat, maar de rebound werd door Joppe omgezet in een doelpunt. De ruststand was hierdoor 3-2.
 
Na rust kreeg HDS de eerste grote kans en wederom kwam dit na simpel balverlies in de defensie. Het stevige voetbal van de ploeg uit Leersum leidde vervolgens wel tot de uitsluiting van een speler na twee gele kaarten. Tegen tien man was de strijd eigenlijk al gespeeld. Toen bovendien de keeper van de gasten een verre pass verkeerd beoordeelde, kon Joppe de 4-2 netjes binnenschieten. DEV had in het laatste gedeelte weer de controle over de wedstrijd en het slotakkoord was voor Quinten. Een venijnig schot ging hard tegen de touwen en zo werd de eindstand op 5-2 gezet. DEV bleef dus ook in wedstrijd 9 zonder puntverlies. De Petit Restaurant CHRIS Man of the Match Award ging naar Tim Werkhoven. Op de foto staat Tim met pupil van de week Christoph Kramer.
 
Bron: DEV